Deze oldtimerrally Route des Étoiles kan enkel doorgaan met een minimum van 23 voertuigen. 

Donderdag 14 mei 2026

Om 08u00 worden wij verwacht in het restaurant van Royal Sart-Tilman voor een heerlijk ontbijt.
De Royal Golf Club Sart-Tilman is een Belgische golfclub in Angleur bij Luik.
Op 10 juni 1939 werd de 18 holesbaan geopend. Na de oorlog herstellen Amerikaanse soldaten en Duitse gevangenen de door bommen beschadigde baan. In 1947 was de hele baan weer open. Op 18 december 1946 is de club betrokken bij de oprichting van de Koninklijke Belgische Golf Federatie.
In 1962 krijgt de club het predicaat Koninklijk.

Om 9u15 starten wij richting kasteel van Modave ook Château des Comtes de Marchin genoemd, een kasteel nabij Modave in de Belgische provincie Luik. Het kasteel ligt op een rotspunt, 60 meter boven de vallei van de Hoyoux, in een natuurgebied van 450 hectare. Het kasteel werd in de middeleeuwen gebouwd en in het midden van de 17e eeuw gedeeltelijk verwoest. Het verkreeg een klassieke gevel gedurende de restauratie in het midden van de 17e eeuw. Van de 13e tot en met de 16e eeuw was het kasteel in bezit van de heer van Modave. Hierna kwam het eigendomsrecht.

In 1941 kocht de Brusselse Intercommunale Watermaatschappij (sinds 2006 Vivaqua) het domein om de waterconstructies op het domein te beschermen en als waterwinningsgebied om onder meer Brussel te voorzien van drinkwater.

Na het bezoek aan kasteel van Modave en in het bijzonder de informatie over de waterwinning, kronkelen wij verder langst bosrijke wegen richting Kasteel van Hoyoux.

In de vallei van de Hoyoux, het snelst stromende riviertje van België, te midden van uitgestrekte weiden en grasvelden, bezaaid met mooie paden, en omringd door grootte en mooie vijvers, staat het voormalige jachtslot van de prins-bisschop van Luik, François-Charles de Velbruck.

Het kasteel van Hoyoux is gebouwd in de 15de eeuw. In het midden bevindt zich het woonhuis omringd door een boerderij die is omgezet in verschillende privéwoningen. Aan het einde van de 19de eeuw was het eigendom van baron en luitenant aan het derde Bataljon van de artillerie in Luik, Mijnheer de Bonhomme-Halleux. De heer Honlet werd de nieuwe eigenaar aan het begin van de 20ste eeuw. Zijn erfgenamen verkochten het kasteel in 1975 aan de baron J.P. Berghmans die het nog steeds bewoont.

Na deze passage rijden wij richting La Roche-en Ardenne voor een lunch in La Claire Fontaine.

Een doortocht in Saint-Hubert mag niet ontbreken. De stad is vooral bekend vanwege de Sint-Hubertusbasiliek en de jacht.  

Wij volgen bochtige wegen tot Château de Mirwart. Het kasteel is gebouwd in de elfde eeuw en werd in 1084 door Richilde van Henegouwen verkocht aan Hendrik I van Verdun, prins-bisschop van Luik

 

 

 

Na Mirwart rijden wij richting Redu, een dorp in de Belgische provincie Luxemburg en deelgemeente van Libin, dat internationale bekendheid geniet als boekendorp. In het dorp zijn sinds 1984 vele boekwinkels gevestigd, veelal antiquariaten en tweedehands boekwinkels.

Strakke veldwegen, bosrijke wegen en lanen met prachtige bomen brengen ons op de eindbestemming          

“Château de Vignée“  

en Sterrenrestaurant   Arden” 

 

 

 

 

 

 

Gault&Millau: Jonge Chef van het jaar Wallonie 2024 

Marius Bosmans is de drijvende kracht achter restaurant Arden. Hij heeft een passie voor groenten en is bij Arden aan de slag gegaan na ervaring te hebben opgedaan bij Hertog Jan, Boury en Nuance te Duffel. 

Vrijdag 15 mei 2026

Na een heerlijk sterrenmenu en een rustige nacht in de Château Vignée starten wij de dag met een uitgebreid ontbijt tussen 08u00 en 09u00.

Om 09u30 rijden wij via Brasserie de la Lesse richting “Onbekend“ stopplaats voor een verfrissing of tasje koffie om uiteindelijk te belanden op ons einddoel:

Manoir de Lébioles 

In dit sprookjesachtig kasteel met prachtige tuinen en oprijlanen genieten wij van een afsluitend uitgebreide lunch uit handen van sterrenchef Michaël Albert, dé ambachtsman van smaak ten dienste van het Manoir de Lébioles.

Michaël Albert zet zijn eerste stappen in het hart van Brussel, in de Zavelwijk, bij L’Écailler du Palais Royal. Daar leert hij het vak van grootmeesters, onder wie de legendarische tweesterrenchef Attilio Basso”.  In deze veeleisende omgeving groeit zijn roeping, gevoed door traditie en durf. Hij wordt vervolgens sous-chef bij het met een Michelinster bekroonde Le Pain et le Vin aan de Alsembergsesteenweg in Ukkel.  Hij vervoegt zich hij Traiteur Loriers, hofleverancier van het koningshuis.  


Dagprogramma 14 mei 2026

Dagprogramma 15 mei 2026

Prijzen per persoon